Folkevognen blev et symbol på det nye Tyskland

De fleste af os kender den berømte ‘Boble’ – den originale Folkevogn, som blev fremstillet i Tyskland helt frem til 1973, og efterfølgende i Brasilien til 2003. Den lille bil med motor bagi, og den karakteristiske motorlyd, blev symbolet på fremgangen i Tyskland efter 2. verdenskrig, hvor den blev en realistisk bil at få fingre i for de mange tyskere, der kom med på bølgen, da det såkaldte Wirtschaftswunder fik gjort Tyskland til Europas største økonomi igen. Boblen blev den bil, der var fremstillet i flest eksemplarer i verden nogensinde, og den overgik dermed sågar Fords berømte Ford T. Siden blev den overhalet af Toyota Corolla, men den fremstår stadig i dag som en af de allermest elskede biler nogensinde.

Folkevognen, eller Volkswagen, som bilmærket i dag kaldes af alle, er stadig i toppen af verdens bilindustri, og har samtidig udviklet sig til et symbol på den enorme udvikling, som Tyskland har gennemgået efter 2. verdenskrig, da landet lå totalsmadret hen. Bilmærket blev ikke desto mindre skabt af Hitler under varemærket KdF-Wagen (Kraft durch Freude Wagen), og udvikleren bag var Ferdinand Porsche, som siden blev leder af det selvstændige bilmærke Porsche, der i dag igen er en del af VW-koncernen. Mærket og den lille runde Folkevogn overlevede dog krigen, og blev genrejst som det førende tyske bilmærke.

En paraply af flere mærker

I dag er Volkswagen-koncernen, også kendt som VW, en enorm virksomhed med en hel palette af bilmærker under sine vinger. Ud over VW tæller koncernen således også brands som Audi, Skoda og det spanske mærke SEAT, og man producerer luksusbiler som Bugatti og Bentley. Også inden for lastbiler er VW-koncernen godt med via fabrikater som MAN og Scania.